Trustpilot
top of page

Programma
Normandië Battlefield Highlighted tour

Dag 1:

De eerste dag zal in het teken staan van onze reis naar Normandië.  Tijdens de rit zullen er films en documentaires worden getoond. Daarnaast zullen er enkele stops plaatsvinden bij wegrestaurants.

Bij aankomst in Normandië zullen een bezoek brengen aan de Pegasusbrug. Britse troepen hebben hier hard gevochten om deze belangrijke brug in handen te krijgen. De geschiedenis van deze slag bekijken we bij het Pegasus Bridge Museum. Daarna brengen we een bezoek aan begraafplaats Ranville, hier rusten veel slachtoffers van de 6e Britse Luchtlandingsdivisie.

Dag 2,3 en 4:

Tijdens de excursiedagen zullen we een gevarieerd en indrukwekkend programma volgen, waarin we onder meer een bezoek brengen aan Pont-du-Hoc, een enorme klif op de grens van Utah en Omaha Beach.

We bezoeken Grandcamp Maisy, een opgegraven bunkercomplex.

In St. Mère Eglise staan we stil bij het verhaal van de Amerikaanse parachutisten uit de 82e Luchtlandingsdivisie die hier werden gedropt in de nacht van 5 op 6 juni 1944.

Bij Dead Man’s Corner maken we een virtuele vlucht in een flight simulator van een Dakota C47 – Skytrain.

We gaan ook naar Duitse verdedigingswerken zoals het gangenstelsel van Batterij Azeville en de kustbatterij bij Longues sur Mer.

Uiteraard mogen de invasiestranden van Omaha Beach, Utah Beach, Gold Beach en Sword Beach deze dagen niet ontbreken.

We zullen ook een eerbetoon  brengen op de Amerikaanse begraafplaats in Colleville-sur-Mer aan de 9388 slachtoffers die hier liggen begraven.

Dit is een kleine greep van de bekende en onbekende plekken die wij met u gaan bezoeken tijdens onze Normandie reis.

De batterij van Longues-sur-Mer
Pegasus brug Normandie
Omaha beach Normandie
Omaha beach Normandie reis
ve-tours Arromanches Normandie
ve-tours Amerikaanse begraafplaats Colleville-sur-Mer
Pointe du Hoc Normandie
ve-tours Saint mere Eglise
ve-tours Saint mere Eglise
VE-Tours D-DAY Battlefield tour Normandy

Dag 5:

 

We zullen tijdens deze laatste dag nog gezamenlijk terugkijken op alles wat we hebben gezien en gehoord de afgelopen dagen. We kunnen Normandië niet verlaten zonder de oorlogsslachtoffers te herdenken. Dit zullen wij samen doen in Ver-Sur-Mer bij het Britisch Normandy Memorial. Hierna zullen wij onze weg vervolgen terug naar Nederland waar we weer zullen stoppen in Breda en Utrecht.
Hiermee is onze 5 daagse reis naar Normandië ten einde gekomen. Wij hopen u dan een goed beeld te hebben gegeven hoe de vrijheid van Europa is begonnen tijdens Operation Overlord. En hoe belangrijk het is om dit door te vertellen en vooral hoe dankbaar wij moeten zijn, dat deze mannen en vrouwen hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid vandaag der dag.

bottom of page
Trustpilot