Trustpilot
top of page

Programma
Bastogne Battlefield Tour

Dag 1:

De eerste dag rijden we naar de Ardennen. Tijdens de rit zullen we stoppen in Margraten waar wij een bezoek brengen aan de 8301 soldaten die hun rustplaats hebben gevonden. Na dit indrukwekkende bezoek zullen wij onze weg vervolgen richting het historische Bastogne. Hier zullen wij diverse plekken bezoeken, die het verhaal van de slag om de Ardennen duidelijk zullen maken voor de komende dagen.

Dag 2,3:

Tijdens deze dagen zullen we een gevarieerd en indrukwekkend programma volgen, waarin we onder meer een bezoek brengen aan Het Bastogne war museum, een museum waar je oorzaken, gebeurtenissen en gevolgen van de Tweede Wereldoorlog kan zien.

We bezoeken het Mardasson Memorial, het monument dat staat voor de vriendschap tussen Belgie en het Amerikaanse volk.

In Malmedy staan we stil bij het verhaal van de Amerikaanse soldaten die koelbloedig zijn doodgeschoten, nadat zij zich hadden overgegeven.

Bij La Gleize brengen we een bezoek aan het museum ‘’December 44’’ en bekijken we een Koningstiger.

We brengen ook een bezoek aan de Duitse begraafplaats Recogne, waar 6776 slachtoffers liggen.

Uiteraard mogen de bossen van Foy deze dagen niet ontbreken.

Dit is een kleine greep van de bekende en onbekende plekken die wij met nu gaan bezoeken tijdens deze dagen.

VE-Tours WW2 war cemetery Henri Chapelle

Dag 4:

We zullen tijdens deze laatste dag van de 4-Daagse Battlefield Tour Bastogne nog gezamenlijk terugkijken op alles wat we hebben gezien en gehoord de afgelopen dagen. Wij kunnen de Ardennen niet verlaten zonder de oorlogsslachtoffers te herdenken. Dit zullen wij samen doen bij de Amerikaanse begraafplaats Henri-Chapelle, waar 7989 slachtoffers hun rustplaats hebben gevonden

bottom of page
Trustpilot