Trustpilot
top of page

Landinformatie

Wat is belangrijk voor mijn busreis naar Frankrijk/Normandië  zoals reisdocumenten?

Maar ook wat leuke wetenswaardigheden over het land, de Fransen, eten & drinken, en feitjes.

Frankrijk

Normandie Battlefield Tour VE-Tours
pointe-du-hoc-in-normandie

Algemeen

Frankrijk grens in het noorden aan België en Luxemburg; in het oosten aan Duitsland, Zwitserland en Italië; in het zuiden grenst het aan de Middellandse Zee, Italië, Andorra, Spanje en de Atlantische Oceaan; in het westen grenst het aan de Atlantische Oceaan.

Landoppervlakte: 551.500 km²
Wateroppervlakte: 1.400 km²
Aantal km kust: 3.427 km
Hoogste punt: 4.807 m (De Mont Blanc)
Laagste punt: -2 m (rivier de Rhône)
Aantal inwoners: 66.900.000
Hoofdstad: Parijs

Staatsvorm: sinds 1958 is Frankrijk een parlementaire republiek. De president wordt voor een periode van zeven jaar rechtstreeks gekozen en heeft verregaande volmachten. De premier is de voorzitter van de regering, die verantwoording aan het parlement schuldig is. Deze wetgevende macht bestaat uit twee kamers: de Assemblée Nationale en de Senaat.

Religie: het overgrote deel van Frankrijk is rooms-katholiek (64%).

  •  Reisdocumenten

In Frankrijk moet je over een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart (ID-kaart) beschikken. De documenten moeten geldig zijn tot en met terugkomst in Nederland. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, raadpleeg dan het betreffende consulaat van het land van herkomst.

  •  Taal

Officiële taal is het Frans, daarnaast wordt door minderheden Bretons (Bretagne) gesproken, Occitaans (het zuiden), Baskisch (in de westelijke Pyreneeën), Duits (Elzas-Lotharingen), Nederlands (Frans Vlaanderen), Catalaans (Rousillon), Italiaans (rond Nice), Corsicaans (op Corsica).

  •  Valuta

De Franse munteenheid is de euro (€). Pinnen kan met een pas met een Maestro logo bij vrijwel elke pinautomaat.

Creditcards van Mastercard, VISA, Diner en American Express worden vrijwel overal geaccepteerd.

Let op stickers in betreffende winkels en restaurants. Maar neem ook wat cashgeld mee; er zijn nog genoeg

kleine winkels en restaurants die het graag contant willen hebben, zeker als het om kleine bedragen gaat. 

 Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Staat er en bordje bij de kraan met ‘eau non potable’ (geen drinkwater), dan moet u flessen water kopen.

  •  Prijsniveau

Je kunt de prijzen in Frankrijk voor drankjes en maaltijden vergelijken met de Nederlandse prijzen. In de grote steden en op plaatsen waar veel toeristen komen, ben je duurder uit.

  • Elektriciteit

De voltage (230) en de frequentie (50) zijn gelijk aan die in Nederland. Stopcontacten hebben twee ronde gaten en kunnen een naar buiten stekende aardingspin hebben. Voor geaarde stekkers met een gat voor deze aardingspin of platte stekkers zonder randaarde heb je geen adapter nodig. Voor geaarde stekkers zonder gat voor een aardingspin heb je mogelijk een adapter Europa of een universele wereldstekker nodig

bottom of page
Trustpilot