Trustpilot
top of page

Programma
Normandië Follow-up tour

Dag 1:

De eerste dag zal in het teken staan van onze reis naar Normandië.  Tijdens de rit zullen er films en documentaires worden getoond. Daarnaast zullen er enkele stops plaatsvinden bij wegrestaurants. En in het dorpje Honfleur wat bevrijd is door diverse Nederlandse en Belgische militairen.

Bij aankomst in Normandië zullen een bezoek brengen aan de Merville Battery.

Omaha beach Normandie
Omaha beach Normandie reis
Pegasus brug Normandie
ve-tours Amerikaanse begraafplaats Colleville-sur-Mer
ve-tours Saint mere Eglise

Dag 2,3 en 4:

Tijdens de excursiedagen zullen we een gevarieerd en indrukwekkend programma volgen, waarin we onder meer een bezoek brengen aan Mont Sainte-Michiel, Saint Lo, Cherbourg, Battery Crisbecq. En vele andere plekken.

In St. Mère Eglise staan we stil bij het verhaal van de Amerikaanse parachutisten uit de 82e Luchtlandingsdivisie die hier werden gedropt in de nacht van 5 op 6 juni 1944.

Uiteraard mogen de invasiestranden van Omaha Beach, Utah Beach, Juno Beach en Sword Beach deze dagen niet ontbreken.

We zullen ook een eerbetoon brengen op de Amerikaanse begraafplaats in Colleville-sur-Mer aan de 9388 slachtoffers die hier liggen begraven.

Dit is een kleine greep van de bekende en onbekende plekken die wij met u gaan bezoeken tijdens onze Normandie reis.

VE-Tours D-DAY Battlefield tour Normandy

Dag 5:

 

We zullen tijdens deze laatste dag nog gezamenlijk terugkijken op alles wat we hebben gezien en gehoord de afgelopen dagen. We zullen Normandië verlaten, maar op onze weg terug zullen wij Battery Todt nog bezoeken vervolgens rijden we verder terug naar Nederland waar we weer zullen stoppen in Breda en Utrecht.
Hiermee is onze 5 daagse reis naar Normandië ten einde gekomen. Wij hopen u dan een goed beeld te hebben gegeven van de 100 dagen na DDay die de opmaat was voor de vrijheid van Europa. En hoe belangrijk het is om dit door te vertellen en vooral hoe dankbaar wij moeten zijn, dat deze mannen en vrouwen hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid vandaag der dag.

bottom of page
Trustpilot